Inför resan

Det är många faktorer att ta hänsyn till när vi packar våra motrocyklar. Chris och Lisa har valt att utrusta sina moppar med hårda sidoväskor och Jonas har mjuka väskor på pakethållaren.

 

Det finns begränsat med bagageutrymme på motorcyklarna så det gäller att effektivisera och komprimera.

Chris är mastermind bakom resans rutt, han har information om intressanta och viktiga platser, rutter och sevärdigheter. Bensinstationer, hotel, hostel och Svenska konsulatet.

Säkerheten ligger högst på prioriteringslistan.

Packlista:

Tält, sovsäck, liggunderlag, rese lakan, micro handduk,  trianga kök, gas, köks redskap, pannlampa, ficklampa, multitool, tändare, första hjälpen kitt, frystorkad mat, silvertejp, stripps, kedjeolja, myggspray, badkläder, dunjacka, shorts, byxor, fleece tröja, bekväma skor,

Körutrustning.

Mindre sedlar i Euros och dollar till det universella språket.

Vaccinationer:

Hepatit A och B. Polio och stelkramp. Typhiym.

Faror:

Trafiken. I de större städerna delar du gatorna med hästar, åsnor, cyklister, mopeder, bilar och gående.

Hash områden. På kartan är det inringat områden med texten “danger”. Detta är hash plantager som man bör hålla sig borta från.

Som i de flesta stora städer så förekommer det stölder i Marocko. Fungerande lås till motorcyklar, GPS och bagage är ett måste. Det är inte många farliga djur i landet men det är klokt att skaka kläder och skor innan man klär på sig eftersom det finns skorpioner och ormar som kan gömma sig.

Solskyddsfaktor och god vättseketillförsel är självklart.